Aanstaande donderdag zijn wij bij hemelvaart uitzonderlijk geopend!

Aanstaande donderdag zijn wij bij hemelvaart uitzonderlijk geopend!

Bilzen Mysteries | veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

 

Je kan je tickets heel eenvoudig hier bestellen.
Als je je tickets online koopt, ontvang je een korting van 3 euro per ticket ten opzichte van de prijs aan de kassa.

Ter plaatse tickets kopen is ook mogelijk. Hou er wel rekening mee dat er een wachttijd of toegangsstop kan zijn als de maximumcapaciteit is bereikt.

Heel eenvoudig. Na betaling ontvang je een e-mail met een digitaal ticket in bijlage. Print het uit, breng het mee en meld je aan bij de ingang van Bilzen Mysteries. Daar zal je ticket worden gescand en krijg je toegang tot de attractie

Beschik je over een smartphone, kan je ‘mobile’ ticket meteen gescand worden vanaf dit apparaat.
Je kan je tickets ook per post laten opsturen naar je thuisadres.

De toegang tot onze attractie, alsook de huur van de tablet en koptelefoon.

Er wordt 3 euro korting gegeven aan kinderen en jongeren (van 6 tot en met 18 jaar), studenten (op vertoon van hun studentenkaart), personen met een beperking (op vertoon van hun ‘attest van invaliditeit’), alsook aan senioren (vanaf 60 jaar). Indien de begeleider van de persoon met de beperking geen tablet kan gebruiken, krijgt hij/zij gratis toegang. Er wordt ook een koptelefoon met splitter gratis aangeboden.

Voor groepen vanaf 20 personen betaal je 12,50 euro per volwassene of kind/jongere. Je dient dan wel op voorhand te reserveren via info@bilzenmysteries.be.

De toegang is gratis voor kinderen tot en met 5 jaar. Voor hen is echter geen tablet of koptelefoon voorzien.

De prijscategorie van je ticket wordt gecontroleerd aan de kassa.

Zeker. Speciale aanvragen zijn welkom via info@bilzenmysteries.be. We nemen spoedig contact met je op!

Zeker!  Het schemerende verhaal is wel mysterieus maar heel erg toegankelijk voor kinderen vanaf ca. 6 jaar. Dat blijkt ook uit de manier waarop kinderen de videowandeling beleven: heel erg gefocust en geïnteresseerd. Bovendien heeft een tablet voor deze generatie al lang geen geheimen meer.

Speciaal voor gezinnen is Bilzen Mysteries tijdens de Belgische schoolvakanties 7 op 7 open.

Tickets worden niet terugbetaald, noch omgeboekt naar een andere datum.

Bereikbaarheid

Omleiding wegens wegenwerken:

 • Vanuit Hasselt of Luik (E313): 
  Volg de borden richting Hoeselt, sla aan de lichten linksaf en volg daarna de wegwijzers Alden Biesen.

 • Vanuit  Lanaken/Maastricht (N2):
  Ter hoogte van de verkeerslichten in Mopertingen links afslaan op de N758 richting Spouwen/Tongeren. Aan de rotonde de tweede afslag nemen om op de N758 richting Tongeren te blijven. Na ongeveer 3km rechts afslaan op de Bammestraat richting Rijkhoven. Vanaf hier is het gewoon de hoofdweg volgen tot aan ‘Alden Biesen’.
   
 • Vanuit Munsterbilzen/Genk (N700):
  De baan blijven volgen tot aan de tweede verkeerslichten; hier rechts afslaan richting Bilzen. Daarna de borden volgen richting Hoeselt, vandaaruit wegwijzer Alden Biesen volgen.

Natuurlijk. Alden Biesen ligt op 5 km van het treinstation van Bilzen en is van daaruit gemakkelijk bereikbaar via taxi.


Voorlopig is onze attractie niet bereikbaar met De Lijn. Wij werken echter aan extra verbindingen met De Lijn tussen de verschillende steden in de omgeving. Hou dus onze website in de gaten voor meer nieuws!

De Landcommanderij Alden Biesen beschikt over een ruime parking. Parkeren is gratis, ook voor bussen. Voor personen met een beperking zijn speciale plaatsen voorzien.

Je bezoek

Bilzen Mysteries is dagelijks geopend tijdens de Belgische vakantieperiodes.

Buiten de vakantieperiodes is onze attractie geopend van vrijdag tot en met maandag.
Op reservatie ook op woensdag en donderdag (voor B2B).

Bilzen Mysteries is gesloten in september, op dinsdagen (behalve tijdens de schoolvakanties) alsook tussen het einde van de kerstvakantie en het begin van de krokusvakantie.

Bilzen Mysteries gaat open vanaf zonsondergang. In de zomermaanden is onze attractie open tot 1 uur (laatste vertrek om middernacht) en de rest van het jaar tot middernacht (laatste vertrek om 23 uur).

Je kan tickets bestellen via deze website. Let op: je ziet de gedetailleerde kalender enkel als je doorklikt naar “tickets bestellen”

Een bezoek aan onze attractie duurt ongeveer 1 uur 20 minuten.

Tijdens de zomermaanden is het laatste bezoek voorzien om middernacht en de andere maanden om 23 uur.

Bilzen Mysteries is tijdelijk niet toegankelijk voor rolstoelgebruikers.

Er zijn 2 rolstoelen ter beschikking, mits reservering via info@bilzenmysteries.be. Echter is Bilzen Mysteries tijdelijk niet toegankelijk voor rolstoelgebruikers.

Rugzakken en grote tassen zijn niet toegelaten.

Bilzen Mysteries is een openluchtattractie. Daarom raden we aan om aangepaste kleding te dragen, alsook gesloten (wandel)schoenen, omdat de wandeling deels door het gras gebeurt.

Regen, wind en koude zijn geen belemmerende factoren om Bilzen Mysteries ten volle te kunnen beleven. Bij een windkracht boven 6 beaufort moeten we de attractie jammer genoeg wel sluiten.

Dieren zijn fantastisch, maar helaas is niet iedereen even dol op je trouwe viervoeter als jij. Daarom vragen wij om huisdieren thuis te laten. Assistentiehonden zijn steeds welkom.

Verloren voorwerpen worden verzameld aan de ingang van Bilzen Mysteries. Je kan ze afhalen tijdens onze openingsuren.

Neen. Maar Bilzen Mysteries is zo boeiend dat je het internet vast niet zal missen.

Dit is niet mogelijk. Je kan Bilzen Mysteries enkel beleven met onze tablets.

Een tablet is bedoeld voor één persoon. Er is bovendien maar één koptelefoon voorzien per tablet.

De toegang tot de attractie wordt verleend volgens het aanvangsuur op je ticket. Dank je om je strikt aan dit aanvangsuur te houden. Het heeft dus geen zin om veel vroeger in de wachtrij te gaan staan.

 1. Breng je identiteitskaart mee als waarborg voor het gebruik van een tablet met koptelefoon.
 2. Draag kledij aangepast aan het weer en gesloten (wandelschoenen). De attractie gaat door in weer en wind.
 3. Check voor je vertrek nog eens onze website voor de laatste updates.

Nog vragen?

Aarzel dan niet om ons te contacteren via info@bilzenmysteries.be

Bezoekerservaringen

Bilzen Mysteries is een echte familieattractie.
Dat blijkt uit de laaiend enthousiaste reacties van alle gezinnen die Bilzen Mysteries beleven.
Speciaal voor kinderen is Bilzen Mysteries tijdens de Belgische schoolvakanties 7 op 7 open. 

  5 star review  Super leuke wandeling met begeleiding van een tablet waar Jan Decleir een prachtige vertolking van de laatste kasteelheer van Alden Biesen geeft. Genoten met volle teugen!

  thumb Marleen Van Immerseel
  12/09/2017

  4 star review  Ik ken Alden Biesen. Natuurlijk ken ik Alden Biesen. Als Kortessemnaar ligt het bij wijze van spreken in onze achtertuin. Ik ben er ook al vaak geweest bij allerlei gelegenheden. En dit, ach ja, we zullen maar eens gaan kijken hé. Met in het achterhoofd: waarschijnlijk niks nieuws onder de zon. Maar wat was dit verrassend, wat was dit mooi, wat was dit prachtig, geweldig!!! Van bij de start (vriendelijk onthaal) kregen we een korte maar duidelijke uitleg over de werking van d… e tablets en we konden vertrekken voor een mooie en boeiende wandeling met speciale licht- en geluidseffecten. Het was alsof de heer van Biesen (Jan Decleir schitterende acteur) naast ons stond en persoonlijk voor ons zijn verhaal vertelde. Proficiat aan al degenen die dit gerealiseerd hebben en er op een of andere wijze aan meegewerkt hebben. Zelfs voor een rolstoelgebruiker gaf de tablet op een bepaald ogenblik een kleine afwijking in de route aan. Het was af!

  thumb Lizette Vanvinckenroye
  4/12/2017

  5 star review  Tweede keer geweest en het blijft fascinerend!

  thumb Marida Thijs
  11/05/2016

Reserveer nu jouw tickets!

pijlke