Aanstaande donderdag zijn wij bij hemelvaart uitzonderlijk geopend!

Aanstaande donderdag zijn wij bij hemelvaart uitzonderlijk geopend!

Bilzen Mysteries | veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

 

Je kan je tickets heel eenvoudig hier bestellen.
Als je je tickets online koopt, ontvang je een korting van 3 euro per ticket ten opzichte van de prijs aan de kassa.

Ter plaatse tickets kopen is ook mogelijk. Hou er wel rekening mee dat er een wachttijd of toegangsstop kan zijn als de maximumcapaciteit is bereikt.

Heel eenvoudig. Na betaling ontvang je een e-mail met een digitaal ticket in bijlage. Print het uit, breng het mee en meld je aan bij de ingang van Bilzen Mysteries. Daar zal je ticket worden gescand en krijg je toegang tot de attractie

Beschik je over een smartphone, kan je ‘mobile’ ticket meteen gescand worden vanaf dit apparaat.
Je kan je tickets ook per post laten opsturen naar je thuisadres.

De toegang tot onze attractie, alsook de huur van de tablet en koptelefoon.

Er wordt 3 euro korting gegeven aan kinderen en jongeren (van 6 tot en met 18 jaar), studenten (op vertoon van hun studentenkaart), personen met een beperking (op vertoon van hun ‘attest van invaliditeit’), alsook aan senioren (vanaf 60 jaar). Indien de begeleider van de persoon met de beperking geen tablet kan gebruiken, krijgt hij/zij gratis toegang. Er wordt ook een koptelefoon met splitter gratis aangeboden.

Voor groepen vanaf 20 personen betaal je 12,50 euro per volwassene of kind/jongere. Je dient dan wel op voorhand te reserveren via info@bilzenmysteries.be.

De toegang is gratis voor kinderen tot en met 5 jaar. Voor hen is echter geen tablet of koptelefoon voorzien.

De prijscategorie van je ticket wordt gecontroleerd aan de kassa.

Zeker. Speciale aanvragen zijn welkom via info@bilzenmysteries.be. We nemen spoedig contact met je op!

Zeker!  Het schemerende verhaal is wel mysterieus maar heel erg toegankelijk voor kinderen vanaf ca. 6 jaar. Dat blijkt ook uit de manier waarop kinderen de videowandeling beleven: heel erg gefocust en geïnteresseerd. Bovendien heeft een tablet voor deze generatie al lang geen geheimen meer.

Speciaal voor gezinnen is Bilzen Mysteries tijdens de Belgische schoolvakanties 7 op 7 open.

Tickets worden niet terugbetaald, noch omgeboekt naar een andere datum.

Bereikbaarheid

Omleiding wegens wegenwerken:

 • Vanuit Hasselt of Luik (E313): 
  Volg de borden richting Hoeselt, sla aan de lichten linksaf en volg daarna de wegwijzers Alden Biesen.

 • Vanuit  Lanaken/Maastricht (N2):
  Ter hoogte van de verkeerslichten in Mopertingen links afslaan op de N758 richting Spouwen/Tongeren. Aan de rotonde de tweede afslag nemen om op de N758 richting Tongeren te blijven. Na ongeveer 3km rechts afslaan op de Bammestraat richting Rijkhoven. Vanaf hier is het gewoon de hoofdweg volgen tot aan ‘Alden Biesen’.
   
 • Vanuit Munsterbilzen/Genk (N700):
  De baan blijven volgen tot aan de tweede verkeerslichten; hier rechts afslaan richting Bilzen. Daarna de borden volgen richting Hoeselt, vandaaruit wegwijzer Alden Biesen volgen.

Natuurlijk. Alden Biesen ligt op 5 km van het treinstation van Bilzen en is van daaruit gemakkelijk bereikbaar via taxi.


Voorlopig is onze attractie niet bereikbaar met De Lijn. Wij werken echter aan extra verbindingen met De Lijn tussen de verschillende steden in de omgeving. Hou dus onze website in de gaten voor meer nieuws!

De Landcommanderij Alden Biesen beschikt over een ruime parking. Parkeren is gratis, ook voor bussen. Voor personen met een beperking zijn speciale plaatsen voorzien.

Je bezoek

Bilzen Mysteries is dagelijks geopend tijdens de Belgische vakantieperiodes.

Buiten de vakantieperiodes is onze attractie geopend van vrijdag tot en met maandag.
Op reservatie ook op woensdag en donderdag (voor B2B).

Bilzen Mysteries is gesloten in september, op dinsdagen (behalve tijdens de schoolvakanties) alsook tussen het einde van de kerstvakantie en het begin van de krokusvakantie.

Bilzen Mysteries gaat open vanaf zonsondergang. In de zomermaanden is onze attractie open tot 1 uur (laatste vertrek om middernacht) en de rest van het jaar tot middernacht (laatste vertrek om 23 uur).

Je kan tickets bestellen via deze website. Let op: je ziet de gedetailleerde kalender enkel als je doorklikt naar “tickets bestellen”

Een bezoek aan onze attractie duurt ongeveer 1 uur 20 minuten.

Tijdens de zomermaanden is het laatste bezoek voorzien om middernacht en de andere maanden om 23 uur.

Wij maken het parcours toegankelijk voor personen met een beperking. Voor een vlot bezoek van de attractie door rolstoelgebruikers raden wij aan in begeleiding te voorzien. Indien de begeleider van de persoon met de beperking geen tablet kan gebruiken, krijgt hij/zij gratis toegang. Er wordt ook een koptelefoon met splitter gratis aangeboden.

Er zijn 2 rolstoelen ter beschikking, mits reservering via info@bilzenmysteries.be.

Ja.

Rugzakken en grote tassen zijn niet toegelaten.

Bilzen Mysteries is een openluchtattractie. Daarom raden we aan om aangepaste kleding te dragen, alsook gesloten (wandel)schoenen, omdat de wandeling deels door het gras gebeurt.


Regen, wind en koude zijn geen belemmerende factoren om Bilzen Mysteries ten volle te kunnen beleven. Bij een windkracht boven 6 beaufort moeten we de attractie jammer genoeg wel sluiten.

Dieren zijn fantastisch, maar helaas is niet iedereen even dol op je trouwe viervoeter als jij. Daarom vragen wij om huisdieren thuis te laten. Assistentiehonden zijn steeds welkom.

Verloren voorwerpen worden verzameld aan de ingang van Bilzen Mysteries. Je kan ze afhalen tijdens onze openingsuren.

Neen. Maar Bilzen Mysteries is zo boeiend dat je het internet vast niet zal missen.

Dit is niet mogelijk. Je kan Bilzen Mysteries enkel beleven met onze tablets.

Een tablet is bedoeld voor één persoon. Er is bovendien maar één koptelefoon voorzien per tablet.

De toegang tot de attractie wordt verleend volgens het aanvangsuur op je ticket. Dank je om je strikt aan dit aanvangsuur te houden. Het heeft dus geen zin om veel vroeger in de wachtrij te gaan staan.

 1. Breng je identiteitskaart mee als waarborg voor het gebruik van een tablet met koptelefoon.
 2. Draag kledij aangepast aan het weer en gesloten (wandelschoenen). De attractie gaat door in weer en wind.
 3. Check voor je vertrek nog eens onze website voor de laatste updates.

Nog vragen?

Aarzel dan niet om ons te contacteren via info@bilzenmysteries.be

Ervaringen van bezoekers

Bilzen Mysteries is een echte familieattractie.
Dat blijkt uit de laaiend enthousiaste reacties van alle gezinnen die Bilzen Mysteries beleven.
Speciaal voor kinderen is Bilzen Mysteries tijdens de Belgische schoolvakanties 7 op 7 open. 

Bilzen Mysteries is een absolute aanrader. Een unieke wandelfilm die je actief beleeft rondom de prachtige Landcommanderij Alden Biesen. Acteur Jan Decleir speelt met verve de Heer van Biesen, de laatste landeigenaar van het kasteel. Het is een dolle rit doorheen vele honderden jaren geschiedenis. Je gaat op in de sfeer van weleer, genietend van de pracht en praal én het verhaal. Bilzen Mysteries is een absolute aanrader die je zelf, actief moet beleven. Doen!

Kurt Frederickx

Een fantastische vernieuwende ervaring. Een hele speciale manier om de geschiedenis van Alden Biesen te leren kennen. Nooit gezien . Je waant je echt in het verhaal. Een aanrader voor iedereen. Echt Toppie aan iedereen die hieraan heeft meegewerkt maar speciaal aan diegene die het idee hebben gehad om dit te realiseren. De grand finale. Perfecte afsluiter!

Patricia Jokiel

Nooit meegemaakt. Een rustgevend, perfect technologisch, hoogstaand staaltje van: licht, geluid, tabletgebruik. Mooist bij valavond/ donker te bekijken. Hopelijk gebruikt men deze technologie nog op andere plaatsen en mag dit concept nog enkele jaren meegaan. Filmpjes nadien graag ten dienste van de ‘burger’ aanbieden… Meestal worden voor dergelijke dure concepten ‘verkeerde’ contracten opgemaakt… en verdwijnt alles nadien in een ‘kast’… Maar nu: volop genieten. Topproject!

Steven Duyver

Reserveer nu jouw ticktets!

pijlke

Mede mogelijk gemaakt door: